dimarts, 16 de maig de 2017

Art de Trobada a la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries

El passat 13 de maig vam participar a la fira d'intercanvi de la IV Conferència Internacional de Monedes Socials i Complementàries, organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Els nostres productes es van presentar en una de les parades de la Cooperativa Integral Catalana, on vam poder parlar amb moltes companyes, explicar el nostre projecte i conèixer altres iniciatives d'allò més interessants. I sobretot, va ser genial poder constatar la bona resposta que estem tenint, i intercanviar els nostres coneixements amb tothom. Molta gent es va interessar pel que fem!!

La fira era una de les activitats previstes en programa de la Conferència, que va durar quatre dies i va comptar amb experts de tot el món. L'objectiu, com explica el seu web,  era "debatre i reflexionar en relació a les monedes socials i complementàries com a eines que, posades en mans de les persones, fomenten el canvi social en pro d'un desenvolupament plenament sostenible. L'autogestió, la confiança, la proximitat, el respecte, la benevolència... són elements molt determinants en el transcurs d'aquest tipus d'iniciatives. No obstant, igual com en qualsevol tipus de conducta, perquè aquesta sigui perdurable en el temps és necessari que estigui clarament arrelada en el dia a dia de les persones. La presa de consciència de tot això, així com l'impuls promogut des del més interior del nostre ésser, des dels valors personals, són clau per a garantir la supervivència d'aquest tipus d'iniciatives".

Com també ens recorden, "Hem de preguntar-nos si els membres de les comunitats on s'opera amb monedes socials i complementàries són realment conscients de les motivacions que els han mogut a fer-ho, així com de les conseqüències que comporten les seves accions. Es tracta d'una conducta oportunista? O més aviat és una conducta que aposta realment per la sostenibilitat? Hi ha algun perquè al respecte? Hi ha alguna motivació predominant? Què fa que algunes iniciatives siguin més perdurables en el temps que altres? Hi ha algun tipus de comportament que ho fomenti?..." 

El debat està servit!!