dilluns, 5 de desembre del 2016

Taller de pintura a l'oli a l'Escola Illa!!

El passat mes de novembre vam organitzar un nou taller de tècniques i procediments pictòrics amb els alumnes de l'Escola Illa i la seva professora d'il·lustració, la Gemma Canal.

Es tractava d'explicar en què consisteix la tècnica de la pintura a l'oli, quins són els principals aspectes a la hora de preparar-la, i els suports i estris més habituals amb els que s'aplica; així que vam fer tot el procés d'elaboració d'aquesta tècnica tan exigent, i finalment els alumnes van tenir l'oportunitat de provar-la.

El primer que cal tenir en compte quan es prepara l'oli, a part dels materials amb què s'elabora, és la seva forma d'assecar-se, i el temps que això comporta segons cada color; aquesta és la millor manera d'evitar problemes tècnics i de conservació. També és important que els suports (teles, fustes...) estiguin ben preparats, perquè les imprimacions massa magres no solen retenir prou l'aglutinant.

Finalment hi ha altres aspectes a valorar, com l'ús de vernissos, mèdiums, materials de càrrega, ceres naturals, etc. Aquests productes es poden afegir a la pintura durant i després de la seva preparació. Alguns d'ells són totalment opcionals, però d'altres juguen un paper decisiu a la hora d'obtenir uns olis estables i de qualitat.

Oriol