dimecres, 19 d’abril del 2017

Visita al Hack the Earth 2017

Que xulo!!! El passat 14 d'abril vam anar a Calafou, molt a prop de Vallbona d'Anoia, per assistir al festival Hack the Earth, dedicat al cooperativisme, la sobirania tecnològica, l'autosuficiència, etc...

Com expliquen en el seu web, Calafou és "un espai cooperativista, pacífic i sostenible per al desenvolupament d'alternatives productives, tecnològiques i de vivendes. Un espai auto-organitzat que inclou des de naus industrials per a activitat industrial, artesanal i creativa, espais comuns per a la realització de trobades i activitats vàries, fins a vivendes dignes. Totes elles accesibles a preus justos notablement inferiors als preus de mercat i pensats per a permetre l'auto-gestió del projecte/lloc."



El festival estava dividit en tres apartats:

- La Zona Hacking, on es creuaven les tecnologies de llicència lliure amb l'art i la ciència;

- La Zona Noves Estructures, per conèixer experiències de cooperativisme, treball en xarxa, autoocupació i més;

- I la Zona Materials, on es podia assajar la reapropiació de materials tradicionals i descobrir-ne de nous per caminar cap a l'autogestió.

En tots ells es feien tallers i activitats diverses, així que vam decidir participar-hi! Entre d'altres coses, vam conèixer les possibilitats constructives que ens ofereix la canya de bambú (per l'habitatge, per l'oci, per crear instruments musicals, i inclús bicicletes!!), i també vam assistir a un interessant taller sobre seguretat holística per a col·lectius. A més, vam poder gaudir d'un ambient molt tranquil i respectuós, i disfrutar de la natura i el bon temps. Segur que hi tornarem!